pátek 12. ledna 2018

Drobnosti uplynulých dnů

Poslední dny byly ve čtvrté a páté třídě plné událostí, akce, učení, zábavy i smíchu. Podívejte se, co jsme poslední dobou zažili.

Máme za sebou preventivní program, děti pracovaly ve skupinách, důraz jsme kladli na vztahy a spolupráci. Výsledkem byly nejen diskuse, ale např. i plakáty s uvědoměním, co nám pomáhá a co nám vadí. Byly to velmi zajímavé chvíle a dost jsme se o sobě dozvěděli.






V matematice počítáme úlohy s minus před závorkou. Vše zvládáme pomocí krokování - nepoužíváme vzorce, které známe my jako dospělí (a rodiče) ze střední školy. Přesto se nám počítání daří - a hlavně si ho děti zamilovaly :) Krokování nás zkrátka pořád baví i ve čtvrté třídě...

Máme to dobře? 

Lenka "pesuje" - tak si děti pojmenovaly to, že náš mluvící modrý pes krokuje po pásu na tabuli.

A ostatní krokují na koberci nebo na svých páscích v sešitech
V tematickém dni jsme se zaměřili na zimní radovánky. Děti se tentokrát do skupin rozlosovaly. Všichni ale byli spokojeni - vypadá to, že nám jde stále lépe tvořit různorodé skupiny...





Práce bylo plno - učili jsme se básničku, tvořili pětilístky na zimní témata, dělali myšlenkové mapy, luštili křížovky, připomněli jsme si zimní sporty a některé jsme si předvedli pantomimicky. Uhodnete, co tahle skupina předvádí za sport?


Prezentovat svou práci chtějí samozřejmě všichni. Proč ne - dalo nám to hodně práce a podařilo se to.
Podívejte se na některé plakáty (osobní údaje jsou smazány).












A když jsme pomocí "teploměru" hodnotili svou práci, někdo neváhal dát ruce CO NEJVÝŠ!


Žádné komentáře:

Okomentovat