středa 6. září 2017

Časostroj

Letos nás celým školním rokem bude provázet pan Peabody a Sherman. Podívali jsme se společně na film a zjistili jsme, že oba cestují časem v časomatu. I my budeme letos cestovat, takže je potřeba vytvořit ČASOSTROJ.

Děti už o úkolu věděly z letních dopisů, které dostaly do schránek. A včera bylo opravdu na co koukat. Třeba Evelínčin strom-časostroj nás dostal. A co teprve stroj Verči - s pomocí obou rodičů vytvořila neuvěřitelný stroj, který nás dostane, kam potřebujeme.

Dnes jsme měli za úkol napsat, kam bychom se rádi s časostrojem vypravili. A tak se objevila slova jako džungle, budoucnost, měsíc, minulost, doba ledová, Egypt, Mars, Mount Everest nebo oceán. Emmu zajímal rok 2019 - potřebuje se podívat, jestli bude mít škola Prosperity šestou třídu - nechce prý nikam jinam.

Děti psaly i místa a události, kterým by se rády vyhnuly - a tak se na papírech objevovala druhá (i první) světová válka, poušť, černá díra, Trojská válka, Osvětim, mor nebo vzduch.

A kam se vypravíme a jak to tam bude vypadat? Pro děti to bude překvapení - během roku podnikneme několik cest. Ale každý z nich už si napsal jednu z nich - podle svého výběru.


Verčin časostroj:



Sdílíme si své příběhy...


Píšeme - poprvé po prázdninách :)


Takhle nějak to dopadlo :)



Žádné komentáře:

Okomentovat